23 Nisan 2007

İkinci seneidevriye

Bu bloğa ilk yazı (bkz. Edgar Allan Poe'ya Saygılarımla) 20 Nisan 2005'de gönderilmişti. Aradan iki sene geçti, sadece 63 yazı var. Herhangi bir blog için küçümsenebilecek bir rakam, benim için azımsanamayacak bir rakam. Hemen hemen her yazı için yaptığım araştırmaları alt alta koysam klasik bir deyimle: Buradan(İstanbul) Bağdat'a gidiş-geliş çift şeritli yol olur :)

Son üç aydır, yeni işim, yeni hayatım, dolayısıyla zamansızlığım yüzünden bloğun yüzüne bakamaz oldum. Halbuki planlarım vardı; BK temaları yazıları başka temaların eklenmesiyle devam edecek, güzel bir klip hazırlanacak vs. vs. Olacak, bir gün olacak :) Ama şu anki görünüşe göre havlu gününe kadar yine hiçbir şey yazmadan duracağım :( Aslında yazmayı çok özledim, geçenlerde Nilay masal anlatmamı talep edince, kıçımdan sallamanın en nadide örneklerinden birisini sergilerken fark ettim bunu. Fakat bu bloğu giderek kişisel bir blog haline sokmaktan çekiniyorum. Kendimce bu bloğa bir misyon yükledim, o misyonu zedelemek istemiyorum.

Her neyse; mutlu yıllar R2-D2 Bilimkurgu "Blog"(?)u! Nice Yıllara! :)

9 Comments:

Anonymous Adsız said...

Yazılarınız için epey araştırma yaptığınız yazılarınızın kalitesinden çok belli, bu sebepten 63 yazı az değil.
Doğrusu bilimkurgu severler için güzel bir kaynak burası.Ben de otostopçunun galaksi rehberi hakkında bir şeyler ararken tanışmıştım burayla.Bu gereksiz ayrıntıdan sonra:)Nice yıllara...

8:19 ÖS  
Blogger B5 said...

Ben de ayni sekilde dusunuyorum. Burasi bilimkurgu Türkce kaynagim.
Cogu yerde okuyamacagim, konusamayacagim, soramayacagim bilgiyi buradan edinebilirmis hissine kapilmak bile yeterli...(Bilimkurgu edebiyt.üzerine üniversitede bir derse misafir ögrenci gibi gelmek gibi... mmmm, belki bunu herhangi bir üniversitede yapabilirim önceden programlarini takip ederek, simdi düsündüm)...
Kitapligimdaki BK´lari tüketmeden yeni yazilar okuyabilmek dilegiyle,
Nice yillar...

10:48 ÖS  
Blogger Unknown said...

Nice senelere o zaman bilimkurgucu arkadaşım, umarım sendeki sabır bendede olur, uzun bir süre blogumu devam ettirebilirim.

9:23 ÖS  
Blogger r2 said...

fea:
teşekkür ederim fea. oyunu bitirebildin mi? :)

b5:
teşekkür ederim b5, yazıları r4'a çevirmekten bunalma diye az yazıyorum :) bilimkurgu edebiyatı ile ilgili derslere girebilecek olman büyük şans, buradaki hiçbir edebiyat fakültesinde -benim bildiğim kadarıyla- bu konu üzerine özel bir ders programı yok, fakat -özellikle- amerika'daki bazı ünv. bilimkurgu edebiyatı kürsüsü bile gördüm. sizin orada da olmayabilir diye düşünüyorum fazla alman bk yazarı tanımadığım için. belki fantastik kurgu üzerine vardır ama bilimkurgu?

mentat:
teşekkür ederim mentat. umarım sen de dergiyi sürdürme sabrını gösterirsin.

6:42 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Hatırladınız demek, evet oyunu çözdüm. Eğer önce kitabı okusaymışım çok daha kolay olacakmış :)
Seriyi herkese (eğer halen okumamış olan varsa tabii) tavsiye ederim;

"yerküre: zararsız :)"

7:01 ÖS  
Blogger r2 said...

"çoğunlukla" :)

7:30 ÖS  
Blogger Oktay said...

nice senelere :)

3:14 ÖS  
Blogger Pınar Arpacı said...

Evet, evet! Nice senelere.
Biliyorum, biraz geriden takipteyim ama olsun. Uzun zamandır ben de bakamıyordum blogun yüzüne gözüne. Şimdi çok iyi oldu bunu bahane edip yazmam aslında. :) Senden bir konuda yardım isterim aslında. Bir projem var, onun için. Yardım eder misin?

12:35 ÖS  
Blogger >Nazlıcan< said...

blogunuzu yeni keşfettim ama daha ilk paragrafından anladım ki aradığım bilimkurgu blogunu bulmuşum! :)
gerçekten güzel bir iş yapıyorsunuz hoşuma gitti
devamını dilemek yüzeysel olmaz umarım...=)

11:30 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home